Fără avans, fără dobânzi
Cei care vor primi aceste case nu trebuie să plătească dobânzi, nici avans, ci să îndeplinească anumite condiţii: să nu deţină o locuinţă proprietate personală, să accepte să lucreze ca voluntar pentru construcţia casei care i se va încredinţa şi să aibă posibilitatea ca, timp de 20 de ani, să achite contravaloarea acesteia, care nu depăşeşte suma de 26.000 de euro. Părintele Zamfir a adăugat că există deja o situaţie a familiilor care urmează să beneficieze de aceste aşezăminte, dar că în continuare se primesc dosare, în perspectiva construirii altor case.
„Trebuie menţionat că toate aceste acţiuni caritabile au fost posibile cu ajutorul sponsorizărilor. Vodafone-ul, spre exemplu, ne-a sprijinit foarte mult. De asemenea, am primit o sponsorizare de la firma care produce cărămidă, Wienerberger, iar în această săptămână s-a încheiat colaborarea între Asociaţia Habitat for Humanity şi firma respectivă pentru un parteneriat viabil, care să fie unul de susţinere şi pe viitor. În aceeaşi măsură, de un ajutor real ne-a fost şi ne este în continuare domnul primar al comunei Malu Mare, Alexandru Dică”, a completat părintele profesor Gheorghe Zamfir.
Părintele profesor spune că, deşi nu există o legătură directă între Biserică şi asociaţia pe care o conduce, Mitropolia Olteniei susţine demersurile Asociaţiei Habitat for Humanity.
„Unele dintre familiile nevoiaşe pe care le selectăm sunt dintre cele care vin la biserică, astfel că le cunoaştem situaţia familială, problemele cu care se confruntă. Prin aceste activităţi le întindem o mână de ajutor, pentru a avea o locuinţă decentă, în care să îşi poată creşte copiii şi să se bucure, la rândul lor, de condiţii normale de trai pe care le au şi alte familii”, a încheiat părintele profesor Gheorghe Zamfir.
(Gabriela Popescu)