MSN

26.12.2018 – Slujire arhierească în catedrala mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” la praznicul „Nașterea Domnului Hristos”

În ziua de serbare a marelui praznic al Nașterii Domnului Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru”, din Craiova, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, în vederea activități misionar-pastorale, tânărul teolog Sorin Ionescu a fost hirotonit în treapta preoției, pe seama parohiei Braniște II – Ișalnița, din Protoieria Craiova Nord.

Cu ocazia acestei sărbători creștine, în parohiile Arhiepiscopiei Craiovei s-a dat citire pastoralei la Nașterea Domnului, semnată de către Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. De asemenea, pentru credincioșii prezenți la slujba arhierească din catedrala mitropolitană, Arhim. Vladimir Dărângă, în calitate de mare eclesiarh al catedralei, a dat citire acestei pastorale, adresată preacucernicului cler, preacuviosului cin monahal și preaiubiților credincioși.

La final, Părintele Mitropolit Irineu a adresat câteva cuvinte de mângâiere și de bucurie pentru această zi de praznic împărătesc: „Vă dorim ca sărbătoarea de astăzi, Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, să vă aducă multă pace sufletească, bucurie, și să prăznuiți frumos așa cum se cuvine unor creștini ortodocși. La mulți și binecuvântați ani!”

(Doru Marcu)