Şcoala de vară „Artă, Cultură, Spiritualitate” (ACS), din cadrul Proiectului Rose al Universităţii din Craiova, intră din această săptămână în cea de a doua etapă de lucru. Programul primei săptămâni s-a încheiat printr-o vizită de lucru la Mănăstirea Tismana.
Începând de sâmbătă, 21 iulie, cei 26 de liceeni implicaţi în Şcoala de vară ACS, împreună cu profesorii coordonatori, au participat la mai multe activităţi recreative organizate în Tabăra „Sfântul Nicodim” de lângă sfânta mănăstire. Rezultatul acestei frumoase eperienţe se va concretiza printr-o expoziţie cu lucrările (pictură şi desen) realizate de elevi, sub coordonarea profesorilor de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un foc de tabără, în jurul căruia tinerii au realizat un frumos program de cântec şi poezie. A doua zi, duminică, 22 iulie, cu toţii au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Sfintei Mănăstiri Tismana. Cu acest prilej, mai mulţi dintre elevi s-au spovedit şi au primit Sfânta Împărtăşanie. Din programul de week-end nu au lipsit vizitarea Muzeului Monetăriei Naţionale, situat în vecinătatea cinstitului aşezământ monahal, precum şi a monumentelor brâncuşiene din Târgu Jiu: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului.
Săptămâna aceasta, tinerii liceeni implicaţi în Şcoala de Vară ACS vor audia cursurile de formare profesională, predate de specialiştii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) al Universităţii din Craiova, precum şi la cursurile de teologie şi artă sacră, predate de profesorii Facultăţii de Teologie din Craiova.
Cea de a doua ediţie a Programului Rose se va încheia dumunică, 29 iulie. Astfel, elevii Şcolii de vară ACS vor merge într-un pelerinaj la Mănăstirea Lainici, în judeţul Gorj, unde vor fi premiaţi şi vor primi diplome de participare pentru întreaga activitate.
Pr. Ioniţă Apostolache