Un grup de profesori şi studenţi de la Secţia de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova au efectuat, în perioada 7-12 noiembrie, o vizită de studiu la mai multe obective ale patrimoniului universal din Italia. Au fost vizate în principal muzeele şi monumentele de artă din Vicența, Veneţia, Padova, Verona, Trento etc.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Facultatea de Teologie din Craiova a organizat, în perioada 7-12 noiembrie, o excursie cu program de documentare pentru un grup de studenţi de la Secţia de Arte Vizuale. Proiectul, coordonat de pr. lect. dr. Ion Reşceanu, lect. dr. Vasile Fuiorea şi lect. dr. Gabriela Mardale, a avut ca scop descoperirea artei occidentale în cele mai reprezentative monumente eclesiale şi de cultură din oraşele Vicența, Veneţia, Padova, Verona şi Trento. Cu acest prilej, cei şapte studenţi de la Secţia de Arte Vizuale, care au împărtăşit această frumoasă experienţă, au putut vedea o parte din monumentala moştenire a patrimoniului universal.
Experienţa împărtăşită, premieră în cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova, a fost de folos pentru participanţi consolidând spiritul de coeziune, dialog şi dezvoltare profesională. „În cele cinci zile de pelerinaj am reuşit să descoperim locuri inedite, de un specific şi o frumuseţe cu totul aparte. Împreună cu studenţii noştri, am vizitat în primele zile: Basilica Palladiana din Vicenza, cu Expoziția Van Gogh, Riva del Garda, Madonna di Campiglio, Pinzolo (Biserica cu pictura exterioară-Dansul macabru) din Trentino, Catedrala și Muzeul Diocezan din Trento, precum şi Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (MART)- Trento/Rovereto. În ultimele două zile am avut ocazia să vedem Padova, Verona şi Venezia, cu: Muzeul Eremitani, Capela Scrovegni (Giotto), Basilica Sant Antonio-Padova, Piața San Marco, Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Galeriile Academiei. Mulţumim în acest sens prof. Tiziano Salvatera din Trento, care ne-a fost alături şi ne-a acordat tot sprijinul pentru realizarea acestei frumoase experienţe”, a spus pr. lect. dr. Ion Reşceanu, directorul Departamentului de Teologie Pastorală din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova.
Grupul de profesori şi studenţi a fost însoţit de pr. drd. Marius Reşceanu, slujitor la Biserica „Sfântul Arhidiacon şi Protomartir Ştefan” din Craiova, care a îndeplinit rolul de ghid şi translator.
Pr. Ioniţă Apostolache