MSN

15.11.2019 – Cercul de Religie al Profesorilor din județul Dolj, nivelul gimnazial

În ziua de 14 noiembrie 2019, a avut loc Cercul metodic al Profesorilor de Religie din județul Dolj, la nivel gimnazial,  cu tema Dragostea față de aproapele – Pilda samarineanului milostiv. Întâlnirea a avut loc în Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Craiova, care a avut și calitatea de organizator, alături de Școala Gimnazială Sălcuța. Programul cercului a fost deschis prin prezentarea școlilor organizatoare, după care a urmat o dezbatere cu privire la parabola samarineanului milostiv, susținută de către Prof. Aurora Mihaela Păun, Prof. Maria Olariu (Școala Gimnazială „Ion Creangă”) și de către Prof. Ileana Voica (Școala Gimnazială Sălcuța). De asemenea, s-au vizionat câteva secvențe motivaționale, încadrate în proiectul intitulat Dăruind vei dobândi – Dincolo de ora de Religie.

În calitate de invitați, ca reprezentanți ai Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei, au participat Pr. Adrian Trifu, consilier administrativ, și domnul Prof. Doru Marcu, Inspector pentru Biroul de Învățământ. Părintele consilier Trifu a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și a invitat cadrele didactice la implicarea unui proiect care se va derula la nivelul Arhiepiscopiei, în luna decembrie a anului 2019, intitulat: „Crăciunul în Arhiepiscopia Craiovei”. În acest sens, pentru derularea activităților, fiecare profesor și preotul parohiei de pe raza unității de învățământ vor colabora pentru îndeplinirea acestui gând, de a aduce bucurie prin cântec și colind în bisericile din parohiile doljene.

La final, doamna Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de Specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a anunțat noutățile educaționale pentru anul școlar 2019-2020. De asemenea, a încurajat profesorii de Religie să se dedice vocației de profesor și să încurajeze dialogul cu preoții din parohii Arhiepiscopiei noastre, pentru a crea o legătură între tinerii elevi și viața creștin-bisericească.

 

 

(Doru Marcu)