MSN

22.12.2015 – ”Oportunități în angajarea persoanelor inactive”, conferință organizată de Asociația Vasiliada

Asociatia Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute Conferința Tematică Națională ”Oportunități în angajarea persoanelor inactive. Experiențe și Modele de bună practică”.

În cadrul acestei conferințe, Asociația Vasiliada și-a propus să reunească profesioniști din domeniile social, economic, al proiectelor europene, dezvoltării resurselor umane, cu scopul de a fi împartășite oportunitățile care pot contribui la creșterea incluziunii pe piața muncii.

Cu aceasta ocazie, participanții au avut posibilitatea de a prezenta proiecte care au contribuit cu succes la pregătirea pentru angajare și angajarea persoanelor inactive, fiind dezbatute și aspectele care creează dificultăți în includerea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile. Pe parcursul întregului eveniment s-a creat cadrul schimbului de experiențe și al dialogului în perspectiva dezvoltării de noi parteneriate strategice în domeniul angăjarii persoanelor fără loc de muncă.

“Ne-am bucurat să ne întâlnim cu persoane care, prin intermediul proiectelor pe care le-au implementat, au adus o îmbunătățire în viața grupurilor țintă cărora s-au adresat. Discuțiile din cadrul Conferinței au avut rolul de a pune în lumină în egală măsură provocările întâmpinate, dar și solutiile pe care a trebuit să le găsim pentru a reuși să creștem șansele de angajare ale semenilor noștri” a spus părintele Adrian Stanulică, președintele Asociației Vasiliada.

Persoanele care formează grupul țintă al acestui proiect sunt persoanele inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă sau care se ocupă cu agricultura de subzistență. Aceștia au  beneficiat de servicii de sprijin pentru facilitarea accesului pe piața muncii precum: informare și consiliere profesională, orientare şi mediere pe piaţa muncii, formare profesională în meseriile – îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în structuri pentru construcţii, frizer, brutar și antreprenor.

Conferința face parte din activitățile proiectului POSDRU/139/5.2/G/125762 „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“, implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.

Gabriela Firu