Parohia Slăvuţa din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a îmbrăcat haină de sărbătoare la finele sătpîmânii trecute cu prilejul slujbei de resfinţire a Bisericii parohiale, închinate „Adormirii Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie și slujba de binecuvântare a sfântului locaş au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.
Câteva sute de credincioşi au luat parte la slujba de resfinţire a Bisericii „Adromirea Maicii Domnului” din comuna Slăvuţa, judeţul Gorj. În mijlocul lor a poposti IPS Părinte Mitropolit Irineu, care a slujit Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei euharistice, cucernicul diacon Gheorghe Sandu a primit hirotonia întru preot pe seama Parohiei Bolboasa, din comuna Bolboși, judeţul Gorj. De asemenea, pentru osteneala depusă la înfrumuseţarea, consilidarea şi repictarea sfântului locaş, preotul paroh Nicolae Dârnu a fost ridicat la rangul de iconom. Cei care i-au stat aproape în împlinirea lucrării pastoral-misionare, primarul comunei, Ioana Buşe şi Tudor Băluţă, au primit gramate de mulţumire din partea Centrului Eparhial.
„Statornicia în credință este primită înaintea Lui Dumnezeu”
Bucuria duhovnicească a evenimentului s-a plinit prin cuvântul de învăţătură, rostit de IPS Părinte. În conţinutul acestuia, Mitropolitul oltenilor a evidenţiat rolul Bisericii în mântuirea credincioşilor. “Când suntem în biserică, suntem la adăpost de ispitele cotidiene și de săgețile vrăjmașului. Aici, datorită prezenței Lui Dumnezeu, se împărtășește energetic, se transmite printr-un fascicol de lumină și de Har dumnezeiesc tuturor credincioșilor. În Biserică dobândim împlinire trebuințelor și rugăciunilor pe care noi le adresăm Lui Dumnezeu. De aceea, aici nu trebuie să ne aflăm lipsiți de cuvânt înaintea Lui Dumnezeu. Cuvintele slabe, cuvintele de ceartă și de ocară pe care le auzim zilnic în viața noastră, acelea nu mai au nici un folos. Căci, statornicia în credință este primită înaintea Lui Dumnezeu, rdicând spre ceruri viaţa noastră. Prin urmare, acest locaş de închinare a fost zidit de înaintașii noștri, care au vrut să să aibă aici un loc liniștit și prielnic pentru sufletele lor. Aici s-au botezat oamenii, aici s-au cununat și aici s-au înmormântat. Toate acestea ne încredinţează că la Dumnezeu ne prezentăm în toate momentele vieții noastre și în chip deosebit, chiar şi atunci când trecem din lumea aceasta și ne vom duce în Împărăția Lui Dumnezeu. Prin urmare, dacă suntem statornici în dreapta credință, vom și primi răsplata în Împărăția Lui Dumnezeu, întru slava Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a spus IPS Irineu.
Profesor Vasile Gogonea