MSN

23.12.2014 – Daruri pentru copiii din Arhiepiscopia Craiovei


Aşteptarea marelui Praznic al Naşterii Domnului a fost încununată de bucurii duhovniceşti şi daruri împărtăşite copiilor din Arhiepiscopia Craiovei. Între activităţile desfăşurate în această perioadă amintim proiectele „Din inimi pentru inimi”, desfăşurat la Biserica Mântuleasa din Craiova şi „Să le daruim Craciunul!”, organizată prin Asociaţia „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei.


Săptămâna trecută, la Biserica „Maica Domnului” – Mântuleasa din Craiova au fost împărţite cadouri beneficiarilor Centrului de zi „Sfânta Ecaterina” şi copiilor de la Centrul „Best life”, ambele coordonate de Asociaţia „Vasiliada”. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului educaţional „Din inimi pentru inimi”, organizat împreună cu Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Lângă cei mici au stat preoţii parohiei, Constantin, Marius şi Ion Reşceanu şi cadrele didactice: Lucia Croitoru, Katerina Anghel, Monica Dinca, Emanuela Ciolacu, Ileana Boldisor, Leliana Vladulescu, Amalia Vaduva, Cristina Draniceanu, Oana Zaharie, diriginţi şi învăţători în cadrul Liceului „Marin Sorescu”.


Campania umanitară „Să le dăruim Crăciunul!”

La începutul lunii decembrie, Asociația Vasiliada a demarat campania „Să le daruim Craciunul!”, prin intermediul căreia și-a propus să sensibilizeze comunitatea locală, pentru a veni în sprijinul cât mai multor persoane aflate în dificultate.

Astfel, peste 700 de persoane (copii, vârstnici, persoane cu handicap și persoane fara adăpost) au primit din partea Asociației Vasiliada pachete cu dulciuri, alimente și îmbrăcăminte, în funcție de nevoile identificate de asistenții sociali.

Scrisorile către Moş Crăciun au ajuns pe mâini bune!

De asemenea, în cadrul campaniei, Asociația Vasiliada a colectat de la copiii proveniți din familii defavorizate social peste 200 de scrisori adresate lui Moș Crăciun, care au ajuns apoi în mâinile craiovenilor generoși, daruind astfel bucurie copiilor la care Moț Crăciun nu ar fi venit nici anul acesta.

”Inițiativa Asociației Vasiliada reprezintă expresia dragostei și purtării de grijă a Bisericii Ortodoxe din Oltenia față de semenii noștri aflați în nevoie. Pe de o parte, am avut în vedere să oferim persoanelor aflate în dificultate cele necesare  pentru a petrece sărbătoarea Nașterii Domnului cu mai puține lipsuri, iar pe de altă parte am chemat la a înfaptui binele pe toți cei care pot să facă acest lucru, pentru că nu poate fi bucurie mai mare decat atunci când daruiețti” a spus preotul Adrian Stanulică, prețedintele Asociației Vasiliada.

Asociația Vasiliada multumește tuturor donatorilor care s-au implicat în această campanie, precum și urmatoarelor instituții: Colegiul Național ”Carol I”, Fundația ”Copii în Dificultate” București, SIF Oltenia, Cuprocast, Graphimet International, Optiprime, Dedeman Craiova, AMN Design, Hella Craiova, Lactag și Casa Corina.

Diac. Ioniţă Apostolache,

Gabriela Firu